#Εικαστικά

Η καλλιτεχνική έκφραση βρίσκει το βήμα της κάτω από τον αυγουστιάτικο ήλιο και συναντιέται με το κοινό στο Festivart 2017. Δημόσιοι χώροι και κτίρια θα φιλοξενήσουν ένα σύνολο από καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και προβολές έργων ενώ στο ανακαινισμένο, Βeau Rivage, θα παρουσιαστούν εικαστικά έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.

#Short Film
Night

Το βράδυ της Κυριακής (6 Αυγούστου) θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ταινίες μικρού μήκους κάτω από τον έναστρο ουρανό, με άρωμα παλιού θερινού σινεμά, στον υπέροχο χώρο του Lab2Art. H SFN διοργανώνεται για 4η χρονιά φέτος μετά την αγάπη και τη θερμή στήριξη του κοινού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Διαβάστε του Όρους Συμμετοχής εδώ
#Βραβευμένες Ταινίες
#Κριτική Επιτροπή

#Tilt Platform

To Tilt Platform συνεργάζεται με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, επιμελητές, φορείς από άλλα φεστιβάλ, μουσεία και ομάδες καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό που χρησιμοποιούν το βίντεο και τις νέες τεχνολογίες σαν εκφραστικό μέσο και που συνυπάρχουν πολλές φορές και με άλλες μορφές τέχνης όπως ο χορός, η performance, ποίηση κλπ. Επίσης με εικαστικές παρεμβάσεις, (πχ προβολές σε κτίρια), διαμόρφωση χώρων (πχ ένα ηχητικό περιβάλλον), και διαδραστικά έργα σε συνδυασμό με τη χρήση του διαδικτύου (QR code)* κλπ δημιουργείται ένας ιστός ενδιαφερόντων της πόλης όπου ο θεατής -επισκέπτης δραστηριοποιείται, ενημερώνεται και συμμετέχει

GO TO WEBSITE

#Workshops

Έκθεση Φωτογραφίας #Read About

Η έκθεση παρουσιάζει μια μικρή σειρά από εργασίες σπουδαστών της σχολής FOCUS στο πλαίσιο του φετινού Festivart.

H φωτογραφική δημιουργία επανεξετάζεται θεματολογικά και αισθητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνει το παρελθόν της. Μέσα σε αυτόν τον επαναπροσδιορισμό της φωτογραφικής αισθητικής ο νέος δημιουργός φωτογράφος καλείται να διαμορφώσει μια προσωπική ματιά και αισθητική, στη θεματολογία που επιλέγει.

Η έκθεση αποτελεί προϊόν των έργων των σπουδαστών της Σχολής Φωτογραφίας Focus Photography και επιμελήθηκε από τον Τάκη Ζερδεβά.

Εισηγήση: Focus School of Photography

MasterClass // Η Τεχνικη του Ρακου στην Κεραμική

Η κεραμίστρια, κ. Αλεξάνδρα Γουρζουλίδου, θα μας μυήσει στην τεχνική «Ρακού», που έχει τις ρίζες της, στην Ιαπωνία του 1573. Είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή τεχνική ψησίματος κεραμικών, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία.

Εισηγήση: κ. Αλεξάνδρα Γουρζουλίδου

Workshop // Photoshooting Sessions

Φωτογραφίες, φωτογραφίες, φωτογραφίες. Ελάτε να φωτογραφηθείτε σε διαφορετικά backgrounds, με διαφορετικά concepts, απελευθερωμένα, απενοχοποιημένα, απλά υπέροχα. Ένα workshop μακράς διαρκείας ανοιχτό για όλους.

Workshop για παιδιά ηλικίας 6-11 ετών

Στόχος του workshop είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την έννοια του δικτύου και να εξοικειωθούν με το τρόπο και τη διαδικασία λειτουργίας του. Να εντοπίσουν την ύπαρξη διαφορετικών δικτύων. Να αντιληφθούν και να βιώσουν. Τα παιδιά καλούνται να φανταστούν τι μπορεί να είναι ένα δίκτυο. Αναγνωρίζουν δίκτυα τα οποία συμμετέχουν, χρησιμοποιούν ή όχι στην καθημερινότητα τους. Το workshop χωρίζεται σε 3 μέρη και έχει διάρκεια 90 λεπτά.

Εισηγήση: Kid A Workshop

Workshop // Cinematography

Α street cinematography workshop. Έλάτε να γυρίσουμε ένα ολόκληρο clip on the street. Η ομάδα NAIL υιοθετεί τον αντάρτικο τρόπο κινηματογράφησης σε δρόμους και σημεία της πόλης που δεν αδειοδοτείται από καμία αρχή. Πρεσβεύουν την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων και στη λογική αυτή πορεύονται Τα videos, είναι σχεδόν η πρώτη και η τελευταία λήψη στο πλαίσιο της ταχύτητας που απαιτεί το hit n’ run. Όπλο τους, η κάμερα για την τέχνη, η κάμερα για το μήνυμα. Ένα συναρπαστικό workshop.

Εισηγήση: Ομάδα NAIL | Hit n’ Run Productions

#Συναυλίες

#Vertigo

#Βασίλης Μπαμπανιάρης & Sepia #Chroma the Band