#FestivartFestivart

To FestivArt είναι ένας θεσμός επικοινωνίας των τεχνών και της δημιουργικής έκφρασης που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Το FestivArt εκτός των άλλων φιλοδοξεί να γίνει τόπος και χρόνος συνάντησης με τον πιο δημιουργικό μας εαυτό. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιούνται σεμινάρια τέχνης για μικρούς και μεγάλους και δράσεις κατά τις οποίες οι επισκέπτες θα συμμετέχουν ενεργά.

Μάλιστα, με τη συνδρομή φορέων (πανεπιστημιακών και μη), καταξιωμένων καλλιτεχνών και σπουδαστών φιλοδοξεί να καταθέσει, μέσω της ερευνητικής προσέγγισης, εφαρμόσιμες προτάσεις πάνω σε επιλεγμένα πεδία που αφορούν το κοινωνικό σύνολο αλλά και το δημόσιο χώρο.

Το FestivArt πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά στους χώρους του Lab2art στο Λουτράκι, σε μια έκταση 2000 τετραγωνικών μέτρων και σε επιλεγμένους χώρους της πόλης. Στεγασμένοι και μη χώροι διαμορφώνονται κατάλληλα για τις ανάγκες των εκθέσεων, των συναυλιών, προβολών και δράσεων του φεστιβάλ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ

Σκοπός της τέχνης είναι πρώτα από όλα ο άνθρωπος. Για αυτό το λόγο, με συνέπεια, η οργανωτική ομάδα του Festivart επιθυμεί να είναι κοντά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το Festivart, αξιοποιώντας τη συμμετοχή των επισκεπτών του φεστιβάλ σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έχει σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, αλλά και την κοινωνική προσφορά.

Σε αυτά τα πλαίσια αναζητούμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με άτομα, φορείς και οργανισμούς που εστιάζουν στον συνάνθρωπο και δρουν προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο.

#Προορισμος

#Πληροφοριες

Ένας προορισμός που ισορροπεί ανάμεσα στο ιστορικό παρελθόν και στο σύγχρονο μέλλον

Το Λουτράκι είναι πόλη του νομού Κορινθίας, αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του. Βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο, και είναι έδρα του δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ενώ πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα Γεράνεια όρη. Απέχει 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 4 από την Κόρινθο, και κατά την απογραφή του 2011 είχε 11564 κατοίκους.

Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή σαν Περαία Γη και στη θέση του Λουτρακίου ήταν η αρχαία κώμη Θέρμες ή Θέρμαι, γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Θεωρούνταν αγαπημένη πόλη των θεών και προστάτιδά της ήταν η Θερμία Αρτέμιδα.

Η σημερινή ονομασία του Λουτρακίου οφείλεται στις ιαματικές πηγές του – λουτρά.

Πηγή: Wikipedia (Βικιπαιδεία)

#Τοποθεσια

Χάρτες, οδηγίες, GPS, πυξίδες, μέσα μαζικής μεταφοράς, όλα «γλυκά» μπλέκονται στον πηγαιμό για το Λουτράκι. Δείτε πώς θα έρθετε!

Festivart
Festivart

Lab2Art

Το Lab2art είναι ένας καλλιτεχνικός πολυχώρος που καλωσορίζει όλες τις ηλικίες και προσφέρει μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την τέχνη και τη δημιουργία. Η σχολή υποστηρίζει και θα υποστηρίζει πάντα τους νέους καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Festivart

Beau Rivage

Το υπέροχο ανακαινισμένο, πρώην ξενοδοχείο, Beau Rivage, «δεσπόζει» στην καρδιά της παραλίας του Λουτρακίου και θα φιλοξενήσει φέτος την πλειονότητα των εκθέσεων εικαστικών.

Festivart

Cine Ηλέκτρα

Ο Θερινός κινηματογράφος «ΗΛΕΚΤΡΑ» λειτουργεί από το 1938, βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Λουτρακίου, δίπλα ακριβώς στο πάρκο της πόλης, ενώ φέτος εορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας του.

Η πρόσβαση στο Λουτράκι είναι εύκολη!
Προαστιακός

Η πρόσβαση στο Λουτράκι μέσω σιδηροδρομικού δικτύου εξυπηρετείται από τον Σ. Σ. Κορίνθου. Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος ξεκινά από το αεροδρόμιο Αθηνών και αφίκνυται στην Κόρινθο μέσα σε 80 λεπτά (εξυπηρετώντας και όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς).

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αυτοκίνητο / Μηχανή

Η πρόσβαση στο Λουτράκι μέσω του Εθνικού Οδικού Άξονα είναι ίσως από τις πιο δημοφιλείς. Η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 1 ώρα μέσω της ΕΟ Αθηνών - Κορίνθου, ενώ από την Πάτρα μέσω της ΕΟ Πατρών -Κορίνθου είναι περίπου 2 ½ ώρες.

FESTIVART - GOOGLE MAPS
ΚΤΕΛ

Η πρόσβαση υπάρχει και με την υπεραστική συγκοινωνία (ΚΤΕΛ). Η απόσταση είναι 80χλμ και η διάρκεια είναι μία ώρα. Το Λουτράκι εξυπηρετείται από το ΚΤΕΛ Κορινθίας και ξεκινάει από το Σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό.

ΚΤΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ