#FESTIVART

Το Festivart  είναι ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ τέχνης που ξεκίνησε το 2012 με κύριο σκοπό τη δημιουργία ενός κοινού πεδίου επικοινωνίας, έρευνας και δράσης τόσο μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών, όσο και των δημιουργών μεταξύ τους.

H συνάντηση διαφορετικών μορφών τέχνης  στα πλαίσια του Festivart, διαμορφώνει τον ερευνητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, σχηματοποιώντας μια εικαστική κοινότητα. Στο ίδιο πνεύμα, η συνεργασία με αντίστοιχες ομάδες, πρωτοβουλίες και φεστιβάλ καθώς και η σύμπραξη με καθιερωμένους θεσμούς και φορείς των τεχνών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εξελικτικής του διαδικασίας και των επιδιώξεων του.

Αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό κτήριο Βeau-Rivage οι δύο βασικές εκθέσεις του Festivart πάνω στη θεματική :  «DIVERSITY».  

To Festivart θα «ανοίξει τις πόρτες» του με την έκθεση “Art KiDs”, ένα τριήμερο (1-3 Ιουλίου), αφιερωμένο στα παιδιά και στη συνέχεια θα παρουσιάσει την κεντρική έκθεση DiVeRSitY με έργα νέων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων, από τις 16 μέχρι και τις 24 Ιουλίου 2022 , στο Λουτράκι.

Οι εκθέσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία με την πλατφόρμα TILT PLATFORM και αποτελούν μέρος της ευρύτερης θεματικής «SAFE MODE». Τον χειμώνα στο πλαίσιο του  «SAFE MODE» η συγγενική πλατφόρμα TILT PLATFORM σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ δημιούργησε την  ψηφιακή ερευνητική πλατφόρμα “Safe Mode: Run New Reality Diagnostics”  και  τον προσεχή Οκτώβριο μια έκθεση με διεθνείς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στην Αθήνα.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Belief and our desire to engage with respective artistic actions come true for another year.

From its first steps, the Festivart collaborated with the multiplex Lab2Art , by presenting its actions, some of the reports and much of workshops and lectures.

Tο ΤΙLT platformis an independent platform, which is dedicated to video, installations and new technologies. Festival Μηδέν από την Καλαμάτα και το Museum of Forgetting (Μουσείο της Λήθης) με έδρα στην Norrköping Σουηδία θα παρουσιάσουν έργα σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, ενώ φέτος θα προστεθεί στην ομάδα του Festivart το ΜΑΜΑ Contemporary από την Κύπρο όπου θα επιμεληθεί μέρος της θεματικής Safe Mode και η εκπαιδευτική πλατφόρμα FutureBoards που θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς των παιδιών και ψηφιακά!

#CONTRIBUTORS

FESTIVART

MILTOS PAPADIMITROPOULOS / ARCHITECT

SHORT BIO

Ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος είναι αρχιτέκτονας ζει στο Λουτράκι και εργάζεται ως Αρχιτέκτονας στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου.

Σπούδασε στο Λονδίνο (Bsc στο University of East London, Ma στο Greenwich University) και στην Πάτρα (μεταπτυχιακό «Περιβαλλοντικός σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων»).

Από το 1996 έως το 2000 διατέλεσε συν-εκδότης του Αρχιτεκτονικού εντύπου «Α3- Αρχιτεκτονική»,  έντυπο του οποίου εκτός από την αρθρογραφία είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Από το 1995 έως 1999 δίδαξε βιομηχανικό σχέδιο και CAD  στην σχολή ΑΡΤΕΣ (πρώην σχολή Δοξιάδη). Το 1997 επιμελήθηκε την έκθεση «Το Πόμολο» στην γκαλερί Μίρκα Αντζελ με έργα των μαθητών της σχολής που αφορούσαν στον σχεδιασμό πόμολων.

Το αρχιτεκτονικό του έργο περιλαμβάνει κτιριακά έργα (χιονοδρομικό κέντρο στην Ζήρια, Εκθεσιακό κτίριο του Δήμου Ξυλόκαστρου, σχολεία κτλ) αλλά και έργα αρχιτεκτονικής τοπίου.

Έχει σχεδιάσει  σε συνεργασία με την Ουγγρική Πρεσβεία στην Αθήνα, τον δήμο Λουτρακίου και την εταιρία της Διώρυγας της Κορίνθου το μνημείο για τους Ούγγρους  μηχανικούς που σχεδίασαν και υλοποίησαν την Διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου,  την Βιβλιοθήκη στο Λουτράκι το Νέο Λύκειο Λουτρακίου  κα.) Το 2016 οργάνωσε (μαζί με Παναγιώτη Πάγκαλο και Ζωή Πυρίνη) την Έκθεση για τα 50 χρόνια του γραφείου Α66 Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακακη στο Λουτρακι.

ZOI PIRINI / VISUAL ARTIST

SHORT BIO
Zoe Pirini is a visual artist. She was born in Athens. She is a graduate of the Faculty of Fine Arts (Athens 2003). In 2011 she founded the Lab2Art Art Workshops that runs to date. She is a member of the 'For Cancel' art group, creator of Festivart and co-founder of the TILT platform.
She lives and works in Loutraki and Athens.

ELSA STURM / GRAPHIC DESIGNER

SHORT BIO

Από μικρή, στο Λουτράκι που ήμουν, σκίτσαρα τα γατιά μου και φανταστικούς κόσμους, μετά τους καθηγητές μου, μετά αυτά έγιναν εργασίες για την Σχολή μου. Μετά έγιναν δουλειές για διαφημιστικές εταιρείες, ιδέες και εικονογραφήσεις και μετά πάλι, έγιναν χρώμα πάνω σε καμβάδες και μεγάλους τοίχους. Μέχρι και σήμερα.

CHARALAMPOS CHARALAMPIDIS / GRAPHICS ARTS TECHNOLOGIST

SHORT BIO

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κόρινθο, έζησε στο Λουτράκι, μετανάστευσε στην Αθήνα, γύρισε στο Λουτράκι, επέστρεψε ξανά στην Αθήνα και τώρα ζει πάλι στο Λουτράκι. Όλα αυτά τα ταξίδια στο Τρίγωνο των Βερμούδων συνοδεύτηκαν με τις σπουδές του στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, με συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, με ατομική έκθεση ζωγραφικής, με την δημιουργία ταινίας μικρού μήκους και με πολλές σκηνογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις. Στον ελεύθερο χρόνο που του απομένει διασκεδάζει τον κόσμο με τις μουσικές επιλογές του.

X