Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, ΜΑ, Dip Couns
H Φωτεινή Λουκαρέα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία και στις Εκφραστικές Θεραπείες μέσω τέχνης μετά τις σπουδές μου στη Συνθετική Συμβουλετική.
Παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο Κέντρο Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας για τις βασικές αρχές στην Ανακουφιστική Αγωγή (Γαλιλαία & Hospice Casa Sperantei) καθώς και αντίστοιχα σεμινάρια για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων (Μέριμνα).
Στα πλαίσια της κλινικής της εμπειρίας συντόνισε ομάδες και ατομικές συνεδρίες στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγ.Σάββας, στο Σύλλογο Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΑΜΣΚΠ), στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Ζωγράφου (Κ.Ψ.Υ) και στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ).
Έχει κάνει ομιλίες και παρουσιάσεις σε ημερίδες ψυχοογκολογίας (Σωτήρια, Αγ.Ανάργυροι, 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας), σε Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας (Ζάππειο), στο 4ο Forum Γυναίκες στην Ογκολογία (Εθνικό μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ΕΑΡ (European Association for Psychotherapy), στο 25o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής της Ε.Ψ.Ε, στα πλαίσια της διασυνδετικής νοσηλευτικής σε Πανελλήνια Νοσηλευτικά Συνέδρια (ΕΣΝΕ). Επίσης, βιωματικά σεμινάρια στα πλαίσια μαθημάτων στον ογκολογικό τομέα (Γαλιλαία, Μέριμνα, Αγ.Σάββας) και του ψυχιατρικού τομέα (Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας). Συμμετείχε με το άρθρο Διαγνωστικές δοκιμασίες στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία στο Γ.Ν.Παπαδημητρίου και συν. (Συλλογικό έργο) Οι Ψυχοθεραπείες μέσω τέχνης στην ψυχιατρική θεραπευτική, Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.
Συντονίζει ομάδες Εικαστικής Ψυχοθεραπείας (με συνθεραπεία) στο Ειδικό πρόγραμμα Ψυχοθεραπειών του Αιγινητείου Νοσοκομείου, για ασθενείς με Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας καθώς και ομάδες για ογκολογικούς ασθενείς και συγγενείς τους στο πρόγραμμα Πνοή του ινστιτούτου Γαληνός.
Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο όπου κάνω ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Εικαστικής Ψυχοθεραπείας και παράλληλα ασχολείται με ομάδες αποφόρτισης και ενδυνάμωσης επαγγελματιών υγείας στο χώρο της Ογκολογίας.
Όσον αφορά την προσωπική της εξέλιξη, είναι σε ατομική ψυχαναλυτική θεραπεία, σε εποπτείες για τις συνθεραπείες σε ομάδες που συν-συντονίζει αλλά και σε ατομική εποπτεία για τα περιστατικά που παρακολουθεί.
Ο Ιωάννης Μπουκοβίνας είναι Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθυντής της ογκολογικής μονάδος της BIOCLINIC στη Θεσσαλονίκη. Έχει επίσης πτυχίο φαρμακευτικής από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο και είναι έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή με θέμα τη φαρμακογενομική του καρκίνου του πνεύμονος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε εγνωσμένης αριστείας κέντρο του εξωτερικού (Institut Gustave-Roussy, Villejuif, Παρίσι, Γαλία) το 2001-2002. Έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με πολλά κέντρα του εξωτερικού σε συμμετέχει σε μεγάλες ερευνητικές ομάδες κλινικής και μεταφραστικής έρευνας για του καρκίνους του πνεύμονα , του παχέος εντέρου και σαρκωμάτων (ESMO Sarcoma Group, IDEA, EORTC- κλπ) ενώ είναι μέλος της ESMO Sarcoma Faculty. Είναι επίσης πρόεδρος της Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ). Έχει δημοσιεύσει 55 πλήρη άρθρα σε διεθνή περιοδικά εντός SCI, που έχουν τύχει > 1900 αναφορών (h factor 20).
Φιλόσοφος, καθηγητής και κοσμήτωρ στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Ο Γιώργος Ξηροπαΐδης είναι καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία Φιλοσοφικών και Αισθητικών Ιδεών: 18ος-20ος αιώνας». Διδάσκει Πολιτική φιλοσοφία, Κοινωνική Θεωρία, Φιλοσοφία της Τέχνης και Ιστορία της Ηπειρωτικής Φιλοσοφίας.
Οι δημοσιεύσεις του αφορούν στη φιλοσοφία του Kant, στη φαινομενολογία (Husserl, Heidegger, Sartre, Merleau-Ponty), στην ερμηνευτική (Dilthey, Gadamer, Ricouer), στην κοινωνική θεωρία (Weber, Adorno, Habermas) καθώς και στην ιστορία των αισθητικών θεωριών (γερμανικός ιδεαλισμός, ρομαντισμός, μεταμοντερνισμός, αποδομισμός).
Μαζί με τον Στέλιο Βιρβιδάκη έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση του Φιλοσοφικού Λεξικού του Cambridge.
Την περίοδο 2014 – 2017 διετέλεσε Κοσμήτορας της ΑΣΚΤ.
Δρ Αρχιτέκτων, Διδάσκων στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Ο Παναγιώτης Πάγκαλος είναι αρχιτέκτων, διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής. Διδάσκει στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Έχει διδάξει στο Ε.Μ.Π., στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Τ.Ε.Ι. Πατρών. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Αισθητικής, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Ιστορίας Αρχιτεκτονικής (E.A.H.N.) και τέως αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει κεφάλαια σε βιβλία, έρευνες και άρθρα για τη σύγχρονη ιστορία της αρχιτεκτονικής σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά με επιστημονικές επιτροπές, σε Πρακτικά διεθνών συνεδρίων και συλλογικούς τόμους. Έχει γράψει και επιμεληθεί 14 βιβλία Αρχιτεκτονικής.
Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια
Η Άννα Χατζηγιαννάκη, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ιστορικός της τέχνης, η οποία από το 1996 ασχολείται με Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στον Πολιτισμό, ως ανεξάρτητη ερευνήτρια, συγγραφέας, και επιμελήτρια εκθέσεων. Σπούδασε στο Παρίσι (1974-1981) στο Univ. Paris VIII (Vincennes), Art Plastiques (Licence) Methodologie des Arts Plastiques (Maitrise) με καθηγητή τον Franc Popper, και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα (D.E.A.) μαζί του στον τομέα Etudes Théâtrales, Cinematographiques. Δεύτερο μεταπτυχιακό (D.E.A.) έκανε με καθηγητή το Jean Laude στη Σορβόννη (Paris I) στον τομέα Ethno-Esthétique, Anthropologie de l’ Art.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στα ΜΜΕ ως δημοσιογράφος και αρθρογράφος για θέματα τέχνης και πολιτισμού. Έχει δώσει σειρά διαλέξεων με θεματικό άξονα τις Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις της Τέχνης, και παρουσίασε σχετικά papers σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Ως New Media Art Curator οργάνωσε εκθέσεις με ξένους κι έλληνες καλλιτέχνες στον πραγματικό χώρο και στο internet.
Στο διάστημα 2010-2014 ήταν εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας, όπου εργάστηκε για τον Πολιτιστικό Οργανισμό, τις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου, εξελέγη Αντιπρόεδρος του Metropolis Women International Network και συμμετείχε σε επιτροπή αιρετών της ΚΕΔΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τους Δήμους και τις Κοινότητες (Council of European Municipalities and Regions). Ήταν πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την Τεχνολογία και την Τέχνη Artopos και συνεκδότρια με το Δημήτρη Σκούφη (1953-2007) του πρώτου δίγλωσσου website για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, www.artopos.gr.
Είναι μέλος της AICA, της AICA-Hellas και της ΕΣΗΕΑ. Βιβλία: “Η Τέχνη στην Εποχή της Βιοτεχνολογικής Επανάστασης / Αrt in the Age of Biotechnological Revolution (συλλογικό) (2006), “Θεόφιλος”( Χατζημιχαήλ) (2007), Κώστας Βαρώτσος (2008) και “Audiovisual Posthumanism” (συλλογικό) edited by Dr Evi Sampanikou, Cambridge Scholars Publishing, (2017).
28ης Οκτωβρίου, Λουτράκι
27440 69197 – 6945873003
info@festivart.gr